In memoriam Jacques Bolhuis

Jacques

Op 29 november is ons bestuurslid Jacques Bolhuis overleden. Wij verliezen met hem een zeer belangrijk en geliefd bestuurslid. Jacques laat een grote leegte na in onze organisatie. Hij was één van onze programmeurs, was verantwoordelijk voor onze website en maakte samen met zijn vrouw Renate onze affiches en programmaboekjes. Elke keer wisten zij weer een opvallend ontwerp hiervoor te maken. Onvergetelijk is zijn enthousiasme bij de door hem georganiseerde meezingconcerten die hij begeleidde op piano en orgel.

Bij elk van onze concerten hielp hij met het voorbereidende werk zoals het draaien van stoelen als musici onder de adelaar zouden spelen, het controleren van de stemming van onze vleugel en het opstellen van onze verlichting. Hij had een grote rol bij het coördineren van allerlei zaken en, niet het minste, zijn belangrijke rol bij de beleidsvernieuwing. Dat betreft niet alleen programmatische en inhoudelijke zaken maar ook het concretiseren van het interactieve element bij concerten. Jacques was niet alleen een doener maar zeker ook een enthousiast en vernieuwend bestuurder.
Jacques wilde de muziek vanuit een gepassioneerd hart dichtbij de mensen brengen. Een bescheiden, praktische en muzikale vriend is van ons heen gegaan. Wij zullen hem niet gauw vergeten.

Het SRC-bestuur


Robert CohenVrijdag 31 januari 2020, 20.00 uur
€ 20,00 (voorverkoop € 17,50)

Robert Cohen, cello
Irina Botan, piano

 

BotanDe legendarische Engelse cellist Robert Cohen en de Roemeense pianiste Irina Botan, zullen op onnavolgbare wijze juwelen uit het cellorepertoire laten horen, Brahms, Bloch en Rachmaninov.

 

 

 

 

 

 


Kaarten / Meer info


 Raoul voor siteZondag 23 februari 2020 15.00 uur 

€ 17,50 (voorverkoop € 15,00)

Raoul Steffani, bariton
Frans van Tuijl, piano

Het grootste Nederlands zangtalent van dit moment, de bariton Raoul  Steffani, met prachtige en originele liederen van Strauss, Grieg en Sibelius, onlangs uitgekomen op zijn verbluffende debuut-cd als liedvertolker. Begeleid door Frans van Tuijl op piano.

 


Kaarten / Meer info


Mozart voor site Zondag 15 maart 2020 15.00 uur

volwassenen € 7,50, kinderen € 2,50 (geen korting)

Familie/kinderconcert
De kleine Mozart

In deze bijzondere familievoorstelling neemt Marieke de Bruijn, met nog drie andere strijkers, je volledig mee in het leven van het wonderkind Mozart en zijn prachtige muziek, muziek die   niemand zou mogen missen.


 Kaarten / Meer info 

Foto KoorZondag 22 maart 2020 - 15.00 uur
€ 12,50 (voorverkoop € 10,00)

Byzantijnskoor Drenthe
'Russische lente'
o.l.v. Julia Zaytseva

Voorjaarsconcert met liederen uit de Oosters-Orthodoxe religieuze traditie (werken van o.a. Bortnjanski en S. Rachmaninoff en (volks)liederen zoals het Platofflied (arr. Sj.Djesachar) en het Moravisch-Slowaakse (liefdes)lied Dobrú notsj.' Dit is het concert dat oorspronkelijk gepland stond op zondag 26 mei 2019

 

Restitutie entreegeld afgelast concert Byzantijnskoor Drenthe

Omdat het concert door droevige familie-omstandigheden moest worden afgelast worden de niet gebruikte entreebewijzen door ons terugbetaald.
U wordt verzocht contact op te nemen met onze penningmeester Jans Vredeveld. Dit kan telefonisch 0592- 389383 of via de mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kaarten / PDF  Meer info 


Zondag 19 april 2020, 15.00 uur
€ 12,50 (voorverkoop € 10.00) 

Bijzonder Jong Talent

Kalina Vladovski, marimba
Julian van der Linden, saxofoon
Mare Keja, cello

Talent voor site

 

 

 

 

Mare Keja                       Kalina Vladovski            Julian van der Linden 


Verrassend succesvol jong talent uit Rolde zelf en Groningen, de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, de jonge celliste Mare Keja en de indrukwekkende Kalina Vladovska op slagwerk en marimba, samen in concert met de jonge opkomende saxofonist Julian van der Linden, dit jaar prijswinnaar van het European Saxophone Forum in Wroclaw.


Kaarten / Meer info volgt nog

 


 Zondag 24 mei 2020 13.00 uur
€ 17,50 (voorverkoop € 15,00)

Jubileumviering

We sluiten ons jubileumseizoen af met een heerlijke fietstocht door de mooie omgeving van Rolde, met onderweg een paar prachtige concertjes met muziek van het Klezmer Trio C tot de derde,   Amuse Oreille en de zusjes Nadia en Adelia Askarova, die de unieke combinatie aangaan van de vleugel en het orgel in de   Jacobuskerk!  De opening is om 13.00 uur op de Grote Brink       (bij de molen), waar Klein Orkest Rolde zal spelen.

Jubileum voor site

 

 

 

 

 

 


 Kaarten . Meer info volgt nog