Familie-/kinderconcert “De kleine Mozart”

Datum: zondag 9 januari 2022
Entree: € 10,-
Programma


Op zondag kunnen kinderen en hun (groot)ouders in een vrolijke familievoorstelling spelenderwijs kennismaken met de kleine Mozart en zijn onvergetelijke muziek.
Bij de kleine Wolfgang thuis maakte iedereen muziek. Zijn vader was vioolleraar en Wolf en zijn zusje speelden viool en piano. Bij alles wat hij deed, bedacht de kleine Wolf een liedje en schreef dat op. Zo ging hij steeds meer componeren en werd er heel erg goed in.
Zijn liedjes zijn eigenlijk zo vanzelfsprekend dat je ze nu nog zo kunt meezingen.
Samen met zijn vader reisde hij als wonderkind door heel Europa om op te treden voor koningen en edelen. Maar de kleine Mozart was niet in alles zo wonderbaarlijk. Hij was best een ondeugend jongetje dat niet altijd zin had om zijn bord netjes leeg te eten, zijn veters te leren strikken en geen ruzie te maken met zijn zusje.

Marieke de Bruijn neemt je in deze voorstelling aan de hand brengt en laat je samen met de drie andere strijkers van het strijkkwartet op een vrolijke, toegankelijke manier de jonge jaren van Wolf en diens prachtige muziek meebeleven.

Marieke de Bruijn, 1967, begon met vioolspelen op tienjarige leeftijd. Zij studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en behaalde daar in 1995 haar diploma cum laude. Haar leraren waren Bouw Lemkes, Peter Brunt en Istvan Parkanyi. Gedurende twee jaar studeerde zij aan de University of Wisconsin in de Verenigde Staten bij Vartan Manoogian. Zij nam deel aan vele internationale masterclasses en festivals.

Na haar afstuderen werkte zij in Nederlandse orkesten en ensembles waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Schönbergensemble. Gedurende zeven jaar speelde zij 1steviool in Amsterdam Sinfonietta.

Sinds 2002 is zij zich gaan specialiseren in kamermuziek en muziektheater. Zij verdiepte zich in muziekstijlen zoals Argentijnse Tango en Gypsy- en Jazzmuziek, en maakte eigen voorstellingen. De ensembles waar ze mee optrad waren: Het Vondelkwartet, Tango Rosa Rio, Trio Vidalita. Eigen producties zijn: Piazzolla, a portrait, 100 Jaar tango achter de dijken, De dans van de engel, Van Amadeus tot Zappa. Ook maakte ze diverse jeugdproducties: Vlieg met me mee, Vier jaargetijden vliegen voorbij (i.s.m. Oorkaan), De Nacht Wacht, De Kleine Mozart. Marieke de Bruijn speelt nu ook: “Schubert het leven van een muzikaal genie”.

Marieke de Bruijn is oprichter en leider van Het Dutch String Collective, een ensemble dat zowel concerten geeft als in de studio te vinden is voor het opnemen van filmmuziek en meewerkt aan c.d.’s voor verschillende artiesten. Tevens is ze concertmeester van Het Promenadeorkest. Het Dutch String Collective treedt op met Ellen ten Damme, Douwe Bob, Di-rect, Danny Vera, Jacqueline Govaert, Anne Soldaat, Tim Knol, The Analogues en vele andere artiesten. Zij is een van de 50 musici van het muzikantencollectief Splendor Amsterdam.