Concerten

Hier vindt u het nieuwe concertprogramma van dit seizoen, waarmee we u hopen te verrassen met grote variëteit en kwaliteit.

De Nederlandse giganten, fagottist Bram van Sambeek samen met contrabassist Rick Stotijn en pianist Hans Eijsackers, openen dit nieuwe seizoen fantastisch met een programma dat reikt van Bottesini tot aan Piazolla. We staan in het onroerende Requiem van Fauré stil bij het onverwachtse overlijden van onze geliefde collega Jacques Bolhuis. Versmelting van culturen treft u aan bij het Haytham Safia  Qu4rtet, terwijl de unieke fluiten van de internationaal geroemde fluitenbouwster Eva Kingma door de eerste fluitisten van het Koninklijk Concertgebouw Orkest zullen klinken. Het Van Baerle Trio zal 2022 met haar grote klasse inluiden. Voor de hele familie het grote wonderkind Mozart, terwijl het andere genie Bach te horen zal zijn bij het Toeac accordeon duo en de prachtige altstem van José Scholte met Kerst. Het seizoen zal indrukwekkend worden afgesloten met het grootste aankomend Nederlands pianotalent Aidan Mikdad.

Alvast veel kijk- en luisterplezier. 

Namens Stichting Rolder Concerten
Fennique Keja – voorzitter

Bram van Sambeek, Rick Stotijn en Hans Eijsackers

Zondag 19 september 2021
14.30 uur en 16.15  uur

Op 19 september werd er een fantastische aftrap van het nieuwe seizoen gegeven door Bram van Sambeek, Rick Stotijn en Hans Eijsackers met een weergaloos muzikaal optreden. Met een enorme technische beheersing van hun instrumenten, passie en eigenzinnigheid brachten ze programma dat reikte van Bach tot Led Zeppelin. Door hun wereldklasse waren ze in staat twee volledige concerten door Corona achter elkaar te brengen en wisten ze het publiek mee te voeren. Blij waren we dat de burgemeester de heer Hiemstra hiervan mee kon genieten. Verrassend was de komst van de eerste fagotdocent van Bram Van Sambeek, Fred Gaasterland en zijn vrouw.

 

Cantatrix “Remember me”

Zondag 31 oktober 2021
15.00 uur

Onder de titel “Remember me” brengt het vocaal ensemble Cantatrix met orkest, harp en harmonium bijna twee jaar na het overlijden van Jacques Bolhuis een spiritueel programma vol uitersten met werken van onder meer Purcell, Barber en Arvo Pärt met als hoogtepunt Faure’s ontroerende en geliefde Requiem.

Helaas, het concert is UITVERKOCHT.

Haytham Safia Qu4rtet

Zondag 21 november 2021
15.00 uur

Deze vier musici van het Haytham Qu4rtet (ud, (alt)hobo, percussie en cello) nemen in hun passie voor de muziek elk hun eigen invloeden mee: Arabisch, klassiek, Afrikaans, jazz, Balkan, blues en vrije improvisatie, in een heel bijzonder en gevarieerd programma. Dit concert wordt in samenwerking met de CVR gegeven.

José Scholte (alt), Evert Jan Schuur (viool), Vincent van Laar (orgel)

Zondag 12 december 2021
13.45 uur / 15.45 uur

In verschillende combinaties (solo, duo en trio) wordt een ketting van muzikale parels geregen rond de Kersttijd die ons vertrouwd en verrassend zal treffen. U hoort werken van o.a. Sweelinck, Händel, Von Biber, Holst en Bach (uit het Weihnachtsoratorium).

Familie-/Kinderconcert De Kleine Mozart

Zondag 9 januari 2022
15.00 uur

In deze bijzondere familievoorstelling neemt Marieke de Bruijn, met nog drie andere strijkers, je volledig mee in het leven van het wonderkind Mozart en zijn prachtige muziek. Muziek die niemand zou mogen missen.

Van Baerle Trio

Zondag 30 januari 2022
13.45 en 15.45 uur

Helaas is dit concert uitverkocht.

Graag begroeten wij u op een volgend concert!

Bijzonder Jong Talent

Zondag 20 februari 2022
14.00 en 16.00 uur

Eindelijk het verrassend succesvol jong talent uit Anderen en Groningen. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours 2019, de jonge celliste Mare Keja en de indrukwekkende Kalina Vladovska op slagwerk en marimba, samen in concert met de jonge opkomende saxofonist Julian van der Linden, in 2019 prijswinnaar van het European Saxophone Forum in Wroclaw.

Koninklijke fluiten: Kersten Mc Call e.a. op fluiten van Eva Kingma

Zondag 20 maart 2022
15.00 uur

De eerste fluitisten van het Koninklijke Concertgebouw Orkest, Kersten McCall en Vincent Cortvrint, schitteren naast Susana Lopez, Teresa Costa en Clara Calignano op de unieke fluiten van Eva Kingma, fluitenbouwster uit Grolloo, onlangs onderscheiden met de prestigieuze NFA Lifetime Achievement Award in Amerika. Hun spel zal nog worden verrijkt door de sopraan Viola Blache met o.a. prachtige bewerkingen van Bach, Barber, Locke, Jolivet en McCall.

Toeac, accordeonduo

Zondag 10 april 2022
15.00 uur

Het accordeon duo TOEAC, Renée Bekkers en Pieternel Berker, behoort tot de internationale top. Hun samenspel is grandioos en hun repertoire is  grensoverschrijdend en veelzijdig. Momenteel werken zij aan de cd “Ben bij Bach”, waarin Bach als componist en inspirator centraal staat. Het programma omvat (arrangementen van) werk van Bach tot Piazolla en hedendaagse composities.

Aidan Mikdad - piano

Zondag 29 mei 2022
15.00 uur

Het jaar wordt afgesloten met Nederlands grootste aankomend pianotalent, indrukwekkend als jongste deelnemer in de halve finale van het Koningin Elisabeth Concours dit jaar, winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award. Onder het kopje lees meer treft u het programma aan.