Orgel/Trompetconcert

Zaterdag 26 mei 2018
20.00 uur
toegangsprijs incl. koffie/thee in de pauze
          Voorverkoop € 10,00
          Aan de kerk  € 12,50

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt

 

Piertje FeenstraInformatie over de uitvoerenden

Piertje Feenstra (1981) wordt geboren in Dedgum, Friesland, alwaar ze op jonge leeftijd geraakt wordt door muziek. In het kleine kerkje van Dedgum hoort ze voor het eerst de trompet spelen. Ze is zo gefascineerd door de heldere klank van dit instrument, dat ze dit zelf ook wil leren bespelen.

Na jaren les aan de muziekschool in Bolsward, wordt ze op haar zeventiende aangenomen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij docent Auke van der Merk. Na een succesvolle opleiding werkt Piertje als trompetdocent en ook als freelancer in verschillende Nederlandse en buitenlandse symfonieorkesten.

Piertje volgt vanaf 2008 haar Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij do-cent Manu Mellaerts. Ook studeert ze gelijktijdig twee jaar baroktrompet aan de Académie de Woluwe-Saint-Lambert bij docent Niranjan Wijewickrema. In 2010 wordt ze als trompettiste in vaste dienst aangenomen in het Orkest van het Oosten, te Enschede. Met dit orkest was Piertje afgelopen maanden veelvuldig te zien in het tv-programma “Maestro”.

Piertje heeft een grote passie voor barokmuziek en speelt daarom naast haar baan in het orkest graag concerten met orgel. Ook is ze lid van trompetkwartet C4, bestaande uit de trompettisten van het Orkest van het Oosten.

 

Elske te LindertElske te Lindert

De veelzijdige musicus Elske te Lindert (1980, sopraan) begon haar muzikale carrière als organist. Ze studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch. Als organist verdiept ze zich vooral in de muziek van Bach. Vooral met het oog op deze muziek laat ze zich nog steeds af en toe coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Onlangs maakte ze verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. In de 2016 kwamen deze opnames online te staan.

De studie en het werk in de orgelwereld geeft haar veel extra bagage, maar zorgde er ook voor dat ze iets miste in haar werk. Elske houdt erg van het contact met haar publiek en dat is iets wat lastig te maken is als je als organist onzichtbaar bent tijdens de concerten. Gaandeweg werd de voorkeur voor het zingen steeds groter. Al van jongs af aan zong ze op allerlei plekken solo en in koren. Ze besloot om naast haar werk als organist ook een zangstudie te ondernemen. Ze studeerde zang bij Maarten Koningsberger. En al snel werd haar werkveld als zangeres breder.

Als zangeres heeft ze intussen een uitvoerige concertpraktijk, waar lied, oratorium en opera deel van uitmaken. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel af en toe les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu) Ook werkt ze regelmatig voor de Nederlandse Reisopera en Consensus Vocalis.

Intussen is Elske er achter dat ze graag veelzijdig musicus blijft. Dat betekent dat ze nog altijd werkzaam is als sopraan én organist. Ook is ze al sinds haar 19e dirigent. Dit is een aspect van haar werk dat ze altijd is blijven doen. Elske houdt ervan om, naast zelf uitvoerend bezig te zijn, ook bij anderen de talenten naar boven te halen. Bovendien is organisatie een sterke kant van haar.
In het theater is Elske ook actief. Ze voerde met haar jeugdkoor een aantal (zelfgeschreven) musicals uit, speelde mee in een professionele muziektheaterproductie van Theater De Plaats in Arnhem en volgde acteerlessen aan de ActeerAcademie Amsterdam. Samen met theatermaker Theo Menting schrijft en speelt ze met enige regelmaat theaterstukken.
Elske is als cantor-organist verbonden aan de Catharinakerk te Doetinchem en als cantor aan de PKN Dinxperlo. Verder is ze dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica en is ze al veertien jaar muzikaal eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven, waar zij sinds vijf jaar ook de algehele leiding heeft.