Bijzonder jong talent Foto 2.jpg

 

Maria Pedano - hobo/zang

Julius Backer - piano 

Zondag 18 maart 2018 

Foto 115.00 uur

 Voorverkoop: € 10,00
Aan de kassa: € 12,50

 

Over Maria Pedano

Maria Eugenia Pedano zingt en speelt hobo. Ze volgt de havo voor muziek en dans, een vooropleiding van het Rotterdams conservatorium. Op jonge leeftijd ontdekte ze een CD van haar opa met Franse chansons en sindsdien is ze verslingerd aan het genre. In maart 2016 deed ze op 13-jarige leeftijd mee aan het Concours de la Chanson. Met haar vertolking van L’arbre d’amour (Frida Boccara) en La Foule (Edith Piaf) won zij de Grand Prix Alliance Française. In oktober 2016 stond Maria in de finale van RTL Superkids. 

Over Juius Backer

Julius (2003) woont in het mooie Groningse dorpje Eenrum. Op zijn 6-de begon Julius met piano spelen en maakte 2 maanden later zijn ‘debuut’ in de grote zaal van de Doelen tijdens de Rotterdamse Piano-drie-daagse. Sinds 2014 studeert Julius bij Marcel Baudet en sinds 2015 doet hij dat aan de Sweelinck academie van het conservatorium van Amsterdam.
Julius won diverse prijzen. Zo won hij o.a. de A categorie van het Steinway piano Concours. In 2015 won hij de Junior Competiton van de Young Pianist Foundation en in 2017 stond hij met een 2e prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Jacques Rouvier, Jean-Claude vanden Eynden, Ruth Nye en Jan Wijn.
Naast solo spelen houdt Julius ook erg van kamermuziek en gaat daarom iedere zomer naar de kamermuziekcursus Woudschoten om daar zelf stukken uit te kiezen en in 10 dagen in te studeren en uit te voeren.

Kaarten