Foto voor siteFine Arts Quartet

Zondag 19 november 2017
Aanvang 15.00 uur
Toegangsprijs € 20,00

Ralph Evans, viool
Efim Boico, viool
Juan Miguel Hernandez, altviool
Robert Cohen, cello

Het Fine Arts Quartet is één van de meest vooraanstaande ensembles van deze tijd. De Washington Post omschrijft het kwartet als “een vergulde naam in de kamermuziek”. Het kwartet kan zich bogen op roemruchte en succesvolle uitvoeringen, als ook een uitgebreide opname geschiedenis.
Opgericht in Chicago in 1946, met sinds 1963 als bakermat de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee, behoort het kwartet tot de schaarse elite die al meer dan een halve eeuw internationaal optreedt en opnames maakt. Elk seizoen zijn violisten Ralph Evans en Efim Boico (die al bijna 30 jaar samen musiceren), interim altviolist Juan-Miguel Hernandez en cellist Robert Cohen wereldwijd op podia te vinden in steden als New York, Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Madrid, Moskou, Tokyo , Beijing, Istanbul, Jeruzalem, Mexico City en Toronto.
Het kwartet heeft meer dan tweehonderd opnames op zijn naam staan. De laatste uitgaven zijn met zeer positieve recensies en onderscheidingen onthaald, zoals het ‘Gramaphone award-winner and recording of legendary status’ in 2012 door het vermaarde tijdschrijft Gramaphone. In 2010 ontving het kwartet van hetzelfde tijdschrift de ‘Editor’s Choice’ prijs. Onlangs nog ontving het viertal de ‘Key Recording/Top Recommendation’ in de Penguin uitgave ‘Guide to Recorded Classical Music’.

Programma

W.A. Mozart  Strijkkwartet KV 499 in D 
S. Rachmaninov  : Strijkkwartet nr 1 
   pauze  
F. Mendelssohn   : Strijkkwartet nr. 1 in D opus 44