Zondag 23 februari 2020
15.00 uur
€ 17,50 (voorverkoop € 15,00)

Kaarten

Raoul Steffani, bariton
Frans van Tuijl, piano

 

Raoul voor siteOver Raoul Steffani

Raoul Steffani (Sittard, 1992) is een Nederlandse bariton die in de klassieke muziek vooral actief is in het liedgenre. Hij wordt een van de grootste zangtalenten van Nederland genoemd.[1] Steffani heeft onder anderen les gehad van Xenia Meijer en Maarten Koningsberger aan het Conservatorium van Tilburg en Amsterdam. Sinds 2016 studeert hij aan de academie van De Nationale Opera, waar hij wordt begeleid door de bekende zangpedagoog Margreet Honig. Steffani trad diverse malen op in het Koninklijk Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ en was te zien op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht van violiste Janine Jansen en het Grachtenfestival.

In 2016 won Steffani de Elisabeth Evertsprijs.en het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Hij is laureaat van het Prinses Christina Concours en wordt gesteund door de VandenEnde Foundation.

 

Frans 1Over Frans van Tuijl

Frans van Tuijl, pianist heeft passie, talent en ervaring om begaafde, klassiek geschoolde zangers en instrumentalisten te begeleiden bij concerten en recitals, audities, eindexamens en andere soorten optredens.

Met bas/bariton/acteur Peter Lusse en sopraan Selma Harkink vormt Frans Trio Particolare, dat op eigenzinnige, humorvolle wijze klassieke programma’s presenteert voor kleine en middelgrote podia.

Frans van Tuijl vormt een vast pianotrio, “Atrium Trio“, met violiste Eveline Trap en cellist Nico Trap. En het Fresniatrio met violiste Nadia ten Kate en celliste Esther ten Kate.

Frans van Tuijl heeft meegewerkt aan de TV programma’s “Una Voce Particolare, “Van Popster tot Operaster” en “Mattheus Masterclass 2012 , 2013 en de Messiah Masterclass 2014 en 2015 voor de E.O. met bariton Maarten Koningsberger als Master. Frans heeft als koor-repetitor gespeeld bij de voorbereidingen van het 400-koppig koor tijdens repetities voor de Messiah van de De Nationale Reisopera in 2011 en begeleidt mannenkoor De Karawanken in Uden bij optredens.

Voor Frans was het vanaf zijn 10de jaar vanzelfsprekend om piano te spelen. De nocturnes van Chopin raakten hem zo, dat hij voorgoed geïnspireerd werd door componisten uit de Romantiek. Hij slaagde op zeer jonge leeftijd Cum laude voor zijn examens aan de Muziekschool in Eindhoven en wilde daarna niets liever dan naar het Conservatorium. Door de vroege dood van zijn vader en de noodzaak in zijn eigen onderhoud te voorzien, werd Frans aangespoord een beroep met zekerheden te kiezen. Gedurende 13 jaar was hij een succesvol apotheker, zeer betrokken bij klanten en medewerkers. De piano heeft hij nooit kunnen loslaten. Hij speelde gedurende zijn studie met verschillende mensen o.a. pianotrio’s en voelde dat muziek maken het meest aan zijn hart bleef liggen. In 1999 koos Frans van Tuijl voor zijn roeping als pianist. Hij studeerde 5 jaar bij Jan Wijn en aan de Schumann Academie. Jan Wijn vertelde, dat hij Frans graag al als 12-jarige pianist onder zijn handen had gehad vanwege zijn talent en gedrevenheid. Frans heeft jaren geleden op uitnodiging van Ulrich Eisenlohr, als begeleider deelgenomen aan Masterclasses aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Würtemberg o.l.v. Ulrich Eisenlohr en Prof. Ruth Ziesak. Ook volgde hij classes bij Rudolf Jansen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.