intro src4kerk

Op zondag 25 februari werd de vleugel na een grondige onderhoudsbeurt heringebruik genomen.

Dit gebeurde tijdens het concert van Pieter van Loenen en Tobias Borschboom.

 

De vleugel als nieuw

Na tientallen jaren gebruik was de vleugel in de kerk aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Op advies van de bekende pianist Hannes Minnaar heeft het bestuur van de Stichting Rolder Concerten (SRC) de pianotechnicus Wim Feldhaus uit Nw. Weerdinge de opdracht gegeven dit werk uit te voeren. Naast het opnieuw in balans brengen van het mechaniek en de verbetering van de toetsaanslag is ook het toetsbeleg vernieuwd. Naast deze onderhoudsbeurt werd tevens besloten de vleugel van professionele podiumwielen te voorzien, waardoor het instrument nu een stuk makkelijker te verplaatsen is.
De afgelopen weken is er dus flink aan de vleugel gewerkt en nu is het karwei geklaard, zodat op zondag 25 februari de vleugel weer gebruikt kon worden. We kunnen met recht concluderen dat het instrument weer als nieuw voelt (voor de bespeler) en als nieuw klinkt.

Maar er is meer

Steeds wanneer de vleugel voor een concert in het schip onder de adelaar moest worden verplaatst, gebruikten we een zwaar plankier dat altijd eerst in elkaar gezet moest worden.
Met dit plankier kon dan de vleugel vanuit het koor de kerk in worden gereden. Om dit werk makkelijker en efficienter te maken werd door de SRC aan Gerrit te Lindert gevraagd een nieuw plankier te maken op de manier waarop Jan Arends eerder de oploop maakte die de overgang van schip en koor markeert bij de lessenaar. Gerrit heeft er alles aan gedaan deze tweede oploop op tijd gereed te krijgen, zodat deze jl zondag in gebruik kon worden genomen.
Deze nieuwe oploop zal standaard in de kerk blijven liggen zodat er nu twee oplopen te gebruiken zijn.
Het bestuur van de SRC dankt Gerrit van harte voor dit prachtig stukje vakmanschap.

Namens de SRC, Jacques Bolhuis 

Web 1 Web 2 Web 3
Web 4 Web 5 Web 6

 Nieuws

Op zondag 25 februari werd de vleugel na een grondige onderhoudsbeurt heringebruik genomen.

Dit gebeurde tijdens het concert van Pieter van Loenen en Tobias Borschboom.

Lees meer...